Ομάδες

Το κολύμπι θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά αθλήματα των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Είναι ένα άθλημα που χαρακτηρίζεται από τη διπλή του προσφορά, τόσο στην σωματική ανάπτυξη των παιδιών , όσο και στην κοινωνικοποίησή τους μέσα από την καθημερινή σύμπραξη με συνομηλίκούς τους.
Τα προγράμματα εκμάθησης στηρίζονται στην ιδιαίτερη παιδαγωγική προσέγγιση του παιδιού μέσα από το παιχνίδι και τη χρησιμοποίηση ειδικών οργάνων και παιχνιδιών. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργείται, βοηθάει το παιδί να απελευθερώνεται, να εξοικειώνεται με το νερό και ταυτόχρονα να ασκεί ικανοποιητικά όλα τα μέλη του σώματός του. Έτσι το παιδί μαθαίνει να κολυμπάει σωστά, ενώ παράλληλα περνά μια πολύ ευχάριστη ώρα με τους φίλους του. Η ποικιλία των ασκήσεων καθώς και το παιχνίδι κάνουν την προπόνηση να είναι ευχάριστη και δημιουργική και το παιδί να συμμετέχει με ενδιαφέρον. Τα παιδιά προπονούνται με τη χρήση σανίδας προκειμένου να βελτιώσουν την πλευστότητα και την κιναίσθηση τους. Αφού εξοικειωθούν με τη χρήση σανίδας τα παιδιά μαθαίνουν βασικές κινήσεις και των τεσσάρων στυλ (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα). Τα μαθήματα στη μικρή πισίνα διεξάγονται σε τρία επίπεδα, προκειμένου να είναι έτοιμα να κολυμπήσουν στη συνέχεια στην μεγάλη πισίνα.
1ο επίπεδο (σκαλάκια)
Εξοικείωση με το νερό
• Εκμάθηση πλεύσης
• Παιχνίδι
2ο επίπεδο (μέση πισίνας)
Τελειοποίηση κίνησης ποδιών
• Πλευστική θέση ελεύθερου – ύπτιου
• Εισαγωγή στη κίνηση αναπνοής
3ο επίπεδο (άκρη πισίνας)
Υδροδυναμική θέση
• Ολοκλήρωση στυλ ελεύθερο – ύπτιο
• Βελτίωση γενικής αντοχής

Προαγωνιστική

Σε αυτό το τμήμα, το οποίο είναι η φυσική συνέχεια του Προ-προαγωνιστικού τμήματος, οι αθλητές μπαίνουν πια σε πιο έντονη προπονητική δραστηριότητα, αφού οι προπονήσεις είναι περισσότερες μέσα στην εβδομάδα και η χρονική τους διάρκεια σχεδόν διπλασιάζεται. Οι αθλητές τελειοποιούν την τεχνική τους σε όλα τα στυλ , ομαδοποιούνται και αποκτούν αγωνιστική εμπειρία καθώς συμμετέχουν πλέον σε αρκετές αγωνιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης. Είναι ο προθάλαμος για την αγωνιστική ομάδα.

Οι ηλικίες που συμμετέχουν στην προαγωνιστική ομάδα είναι παιδιά 9-10-11 & 12 ετών.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Είναι το τελικό στάδιο μιας κοπιαστικής μακροχρόνιας προσπάθειας, αλλά και η αρχή ενός νέου πιο ώριμου και συνειδητού αγώνα με υψηλούς στόχους και μεγάλες προσδοκίες. Θεμελιώδης αρχή αυτής της ομάδας είναι τα παιδιά να τελειοποιήσουν τις δεξιότητές τους, να φτάσουν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους έχοντας ως οδηγό το Ολυμπιακό σύνθημα: citius – altius – fortius “ταχύτερα – ψηλότερα – δυνατότερα’’. Παράλληλα μέσα από αυτή τη μονότονη αλλά και γεμάτη εκπλήξεις διαδρομή τα παιδιά θα γνωρίσουν τον εαυτό τους, θα συνειδητοποιήσουν τα όρια τους  και θα διδαχθούν αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και ο υγιής ανταγωνισμός.

Η αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μας συμμετέχει σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες. Οι ηλικίες που συμμετέχουν στην αγωνιστική ομάδα είναι παιδιά άνω των 13 ετών.

Υποκατηγορίες

Πρόκειται για ένα τμήμα που έχει ως κύριο στόχο την προετοιμασία των αθλητών μας, για τη μετάβασή τους στην Προαγωνιστική πλέον ομάδα, καθώς και να κατανοήσουν πιο αποτελεσματικά την κίνηση που εκτελείται σε κάθε ένα από τα τέσσερα στυλ της κλασικής κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα) έτσι ώστε βήμα βήμα να την βελτιώνουν, μέσα από την εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επιπροσθέτως βασικός σκοπός της προπόνησης στις συγκεκριμένες ηλικίες, είναι η αύξηση της αντοχής των παιδιών προκειμένου η μετάβασή τους στο επόμενο στάδιο του προαγωνιστικού τμήματος (στο οποίο ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις), να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

 Η ηλικία  που συγκροτεί το συγκεκριμένο τμήμα είναι παιδιά 8 ετών.